Reklama

Jakość
100%

Nowe opakowania

Reklama

Maść Świerkowa

 

zamov-teraz

 

Szukaj

Składniki
CALKOWICIE-NATURALNA-masc
 

Żywica świerkowa

Żywica świerkowaŻywica jest lepką substancją, która zawiera kwasy i olejki eteryczne. Przy jej pomocy drzewa iglaste bronią się przed wszelkiego rodzaju insektami. Ze względu na swoje silne działanie przeciwbakteryjne hamuje rozwój bakterii. W medycynie ludowej w naszym kraju i na całym świecie żywica świerkowa stosowana jest w leczeniu stłuczeń, zapalenia stawów, wrzodów, oparzeń, przeziębień, gruźlicy, kaszlu, biegunki i innych zaburzeń żołądkowo-jelitowych, bólu głowy, infekcji gardła, reumatyzmu, kamieni, guzów i ran. Żywica świerkowa była używana też przez Indian w leczeniu uszkodzeń skóry, takich jak rany cięte i stłuczenia.

Żywica świerkowa zawiera *limonen

Przy jego pomocy świerk broni się przed insektami.Tak więc wyższy odsetek limonenu można zaobserwować w żywicy w obszarach, gdzie są bardziej rozprzestrzenione korniki. W rzadkich przypadkach możliwe są reakcje nadwrażliwości skóry. Po zakończeniu stosowania maści zapalenie natychmiast znika.

 

Wosk pszczeli

Wosk pszczeliWosk pszczeli produkowany jest przez pszczoły miodne Apis mellifera w gruczołach woskowych. Jest on biało-żółtego do żółto-brązowego koloru, co zależy częściowo od ilości barwników, pochodzących z pyłku, propolisu. Ma przyjemny zapach, przypominający miód. Wosk pszczeli jest produkowany w gruczołach woskowych, które znajdują się na brzusznej stronie pszczół miodnych. Poprzez te otwory wydzialane są swoiste wydzieliny, które w powietrzu twardnieją w postaci małych płytek wosku. Do wyprodukowania 1 kg wosku pszczoły potrzebują spożyć 8,4 kg miodu. Wosk pszczeli jest używany przez kilka tysiącleci. Starożytni Grecy wosk stosowali ze względu na jego właściwości lecznicze; robili z niego kompresy i opatrunki. Wosk nadaje elastyczność skórze przez doprowadzenie wilgoci, a jednocześnie ma antyseptyczne działanie, co oznacza, że chroni ją przed chorobami.

 

Oliwa z oliwek

Olej z oliwekNiektórzy uważają, że oliwki są jednym z najstarszych drzew uprawnych. Oliwa z oliwek jest magiczną substancją doskonałą na wszystko - skórę, ręce, paznokcie i włosy, oraz jako produkt spożywczy. Zachwalana była już w czasach starożytnych. Antyoksydanty, które są zawarte w oliwie z oliwek zapobiegają uszkodzeniom komórek, wiążąc wolne rodniki i zmniejszając możliwość mutacji komórek. Wartość oliwek nie jest tylko mitem biblijnym, wyśmienicie sprawdzają się one w walce z przedwczesnym starzeniem, ponieważ utrzymują elastyczność skóry i naczyń krwionośnych.

 

Olej palmowy

Olej palmowyRafinowany olej palmowy jest produkowany z mezokarpa afrykańskiej palmy oliwnej (łac. Elaeis guinnensis). Ma jasnożółty, kremowy kolor i jest całkowicie bezzapachowy. Jest on produkowany z ziaren owoców palmowych (ze źródeł odnawialnych, bez niszczenia lasów deszczowych). Skład i działanie jest bardzo podobne do oleju kokosowego. Bardzo często stosowany jest w kosmetyce, farmacji oraz w produkcji mydła i świec.

 


Maść Świerkowa

 

zamow-teraz

 

Bezpieczne zakupy

paypal

 

100% satysfakcja

satysfakcja

 



Najnowsze artykuły

Najczęściej czytane

Najpopularniejsze tagi

Facebook

facebook

  • Ogólne Warunki Handlowe

  • Sposób i koszty dostawy